Diensten

Verandermanagement en (organisatie)coaching

Sta je als organisatie voor een uitdaging en wil je een andere koers varen?

Dan is het belangrijk om het eindpunt goed voor ogen te hebben en de mijlpalen die je onderweg wilt halen duidelijk te markeren. Als team of organisatie wil je verder komen, investeren in de samenwerking is dan belangrijk.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met verandertrajecten. Mijn aanpak kenmerkt zich door het werken via twee lijnen. De ene lijn richt zich op de inhoud: wat wil je bereiken, welke route wil je volgen en wat zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Bij de andere lijn richt ik me op samenwerking en ontwikkeling van de professional. Door een coachende stijl boor ik de veranderkracht aan bij teams en medewerkers en probeer dit te versterken. Recent heb ik een impuls gegeven aan mijn coachvaardigheden en ben inmiddels StiR- gecertificeerd coach.

Ben je op zoek naar iemand die richting kan geven aan jouw veranderdoel?

Kwaliteitsmanagement en -advies

Wat zijn de drijfveren van mijn organisatie? Hoe gaan we onze doelen realiseren en wat is daarvoor nodig?

Vragen die spelen bij de inrichting van je organisatie. Hierbij het belangrijk is om steeds terug te gaan naar de kern. De interactie tussen cliënt en medewerker, dat is waar het om gaat. Het is de uitdaging om dit optimaal te ondersteunen en de inrichting van je organisatie en processen hierop aan te passen. Dit klinkt eenvoudig maar biedt in de praktijk de nodige uitdagingen.

Als beleids- en kwaliteitsadviseur heb ik de afgelopen jaren bij meerdere organisaties bijgedragen aan de inrichting van een kwaliteitsmanagementsysteem. Waarbij steeds voorop staat dat het systeem de interactie tussen cliënt en medewerker ondersteunt en geen doel op zich wordt. Dit vertaalt zich in een compact en pragmatisch ingericht systeem. Ik weet wat er speelt in het veld en kan dit samen met de organisatie passend vertalen.

Zoek je iemand die kan helpen bij de vertaalslag?

Interim-management

Zoek je tijdelijk een (zorg)manager of heb je een specifieke opdracht die moet worden uitgewerkt?

Door mijn jarenlange ervaring in de zorg, zowel op ondersteunend als leidinggevend vlak, ben ik breed inzetbaar. Ik spreek de taal van de zorg. Mijn stijl kenmerkt zich door luisteren en vragen stellen, om zo een goed beeld te krijgen van wat er speelt. Van daaruit kan ik handelen en ga ik, samen met de betrokkenen, de doelen verwezenlijken. Door ruimte en vertrouwen te geven, stimuleer ik eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Door kaders en afspraken creëer ik duidelijkheid en veiligheid, Zo kunnen we goed samenwerken en doelen realiseren.

Zoek je een inspirerende en verbindende manager?