Voorbeeld:

Een thuiszorglocatie wortelen in de moederorganisatie

Het thuiszorgonderdeel in een van de regio’s van een grote zorgorganisatie had al een tijd geen vast management. Het middenkader was instabiel en er was geen directe aansturing meer. Daardoor ontbrak de aansluiting met de moederorganisatie. Ineke Oostland heeft tijdelijk een dag per week in deze thuiszorgorganisatie orde op zaken gesteld.

Ze was de schakel tussen het hoofdkantoor en de regio. Ze legde weer lijnen, bracht een overlegstructuur op gang en keek naar resultaten en kosten. Vanuit haar voorstellen heeft de organisatie gekozen voor een andere inrichting van deze locatie. Inmiddels is er een regiomanager benoemd, die ingewerkt is door Ineke en de komende tijd door haar gecoacht wordt.

Ineke Oostland: “Het was belangrijk om de medewerkers mee te krijgen in het veranderingstraject. Ze waren al heel goed bezig en er zat veel potentie in de mensen om de resultaten te verbeteren. Door medewerkers te bevestigen in wat ze al goed deden en ze mee te nemen in de plannen, waren we in staat om de interne organisatie goed neer te zetten.”

“Ze waren al heel goed bezig.”

Meer weten?

Neemt u dan contact op met OOSTLAND zorg advies: 06 46 77 82 77 of stuur een e-mail.

Partner in kwaliteit en interimmanagement voor organisaties in de zorg
realisatie & hosting Silverstone Studio
|
design Print Center
|
privacy disclaimer
|
© 2011- OOSTLAND zorg advies